De inkomsten van het nationale diamanthandelsbedrijf van Angola, Sodiam, stegen in het tweede kwartaal met 3,9% op jaarbasis, waarbij de overheid afzonderlijk een stijging van de prijzen noteerde.

De prijzen van Angola’s diamanten zijn gestegen sinds de implementatie van het nieuwe, meer competitieve diamanthandelsbeleid van het land vorig jaar, zei de regering onlangs in een Facebook post. Dankzij dit programma kunnen mijnwerkers 60% van hun productie aanbieden aan klanten van hun keuze.

De opbrengst voor de drie maanden eindigend op 30 juni kwam uit de verkoop van 1,5 miljoen karaat ruwe diamant aan 232,8 miljoen dollar, tegen een gemiddelde prijs van 155 dollar per karaat.

Vergeleken met het vorige kwartaal, daalde de omzet met 135,8 miljoen dollar, omdat Catoca, Angola’s grootste producent, zijn productie van april niet verkocht. De nationale productie voor het kwartaal daalde met 4,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Catoca draagt voor ongeveer 80% bij aan het totaal.

“Catoca’s productie van april zal gecommercialiseerd worden en zal in het volgende kwartaal tot uiting komen”, aldus Jânio Corrêa Víctor, de staatssecretaris voor geologie en mijnen. “Er zal geen invloed zijn op de staatsinkomsten.”