Kering, de eigenaar van Gucci, Saint Laurent en Boucheron, zei dat de vraag in China begon te herstellen, zelfs terwijl de effecten van het coronavirus op andere locaties werden versterkt.

De groep observeert bemoedigende tekenen op het vasteland van China, waar de daling van het winkelverkeer, en dus van de verkoop, zich vernauwt“, meldde het bedrijf vrijdag. “Omgekeerd blijft de impact van de epidemie aanzienlijk in andere Aziatisch-Pacifische markten, en de situatie is de laatste weken aanzienlijk verslechterd in West-Europa en, meer recentelijk, Noord-Amerika.

De koers van het aandeel van de luxedetailhandelaar steeg op vrijdag met 10% omdat de beleggers het nieuws over China leken te verwelkomen. Het bedrijf heeft een plan geïmplementeerd om zijn kostenbasis aan te passen om de impact van het coronavirus te beperken, terwijl het zijn merken in staat stelt om terug te kaatsen op de korte en middellange termijn, voegde het eraan toe.

Toch zal de wereldwijde omzet voor het eerste kwartaal met 13% tot 14% dalen op jaarbasis, schat Kering. De omzet van vergelijkbare winkels zal naar verwachting met 15% dalen. De uitbraak zal de omzet in het tweede kwartaal blijven beïnvloeden, zo merkt het bedrijf op.

De epidemie stelt de structurele drijfveren van de luxe-industrie niet ter discussie,” vervolgde het bedrijf. “De kracht van het bedrijfsmodel en de organisatie van Kering, evenals de financiële gezondheid en discipline, versterken het vertrouwen van de groep in de groeivooruitzichten op middellange en lange termijn“.

Het bedrijf zal haar verkoopgegevens voor het eerste kwartaal op 21 april bekendmaken.