Afbeelding: MIUZ Diamonds

De Moskouse Juwelenfabriek (MIUZ) is altijd beroemd geweest om zijn ambachtslieden die prijzen wonnen en de diploma’s van “de beste onderneming in de juweliersbranche” behaalden. Een van de oudste fabrieken in Rusland heeft twee interessante nieuwtjes: over haar recente 100ste verjaardag en over haar volledige rebranding en naamsverandering van de onderneming, waarvan het merk nu “MIUZ Diamonds” heet.

Dit is wat de marketingdirecteur van de fabriek, Irina Vasinskaya, hier recent over heeft gezegd.

Heeft de pandemie u ertoe aangezet om aan uw rebranding te werken? Is de rebranding een anticrisismaatregel?

Nee, de beslissing om te rebranden heeft niets te maken met de crisis. Vorig jaar zijn we 100 geworden en met het oog op onze verjaardag hebben we onze verwezenlijkingen en onze strategie herzien. Wat onze verwezenlijkingen betreft, die zijn grotendeels gebaseerd op het vertrouwen van de klanten in ons bedrijf, alsook op de onberispelijke kwaliteit van onze goederen sinds tientallen jaren, wat wordt bevestigd door de prijzen en diploma’s voor “het beste bedrijf in de juwelenhandel“. Tegelijkertijd beseften we dat het de hoogste tijd was om ons merk emotioneler te maken, dus was het noodzakelijk om de focus te verleggen van de fabriek en de productie naar onze klanten en hun meningen en verlangens beter te begrijpen om het merk in hun leven te “integreren“. Het bedrijf heeft zijn wettelijke naam, OAO MIUZ, niet veranderd. Maar we zijn al lang meer dan alleen maar een juwelenfabriek. Daarom zijn het merk en de commerciële naam van de winkels veranderd. We willen ons merk meer emotioneel geladen maken.

Hoe wordt de emotionele lading ervan uitgedrukt?

Momenteel produceert de Moscow Jewellery Factory niet zomaar juwelen, maar favoriete juwelen die elke dag fascineren. Wij positioneren ons als een bedrijf met een bepaalde filosofie en de wens om een diepere emotionele band met onze klanten te creëren. Bij het creëren van zijn juwelen laat MIUZ Diamonds zich inspireren door de vrouwen voor wie het zijn juwelen creëert, en ons doel is om hen met bewondering te vervullen en de schoonheid van een vrouw te vieren. Een diamant is slechts een middel om een vrouw er beter uit te laten zien en haar perfectie te benadrukken. De nieuwe positionering van het merk gaat daarover, en we worden een emotioneel, betekenisvol modemerk, niet alleen maar een productiefaciliteit met detailhandelszaken.

Wat zijn de plannen van de fabriek met betrekking tot de rebranding?

Wij hebben ons tot taak gesteld een bedrijf te worden met modieuzere ontwerpen, een bedrijf van topklasse en meer geavanceerd. Het is voor ons heel belangrijk om aantrekkelijk te zijn voor jonge klanten. Wij hebben een nieuwe naam “MIUZ” – kort en veelbetekenend – die enerzijds de afkorting is van onze bedrijfsnaam en anderzijds in het Latijn (in tegenstelling tot in cyrillische letters) is geschreven, en die ons dus de mogelijkheid biedt andere markten te betreden. Bovendien hebben wij het woord “diamant” toegevoegd, dat de kern van onze activiteiten en onze deskundigheid onderstreept. Het bedrijf blijft zich concentreren op zijn hoofdactiviteit – de vervaardiging van diamanten juwelen, wat nu wordt benadrukt in de naam van het merk “MIUZ Diamonds“.

Wij verkopen onze gecertificeerde geslepen diamanten, en rekening houdend met het feit dat wij onze eigen productiefaciliteiten hebben, kunnen wij een brede selectie van juwelen aanbieden tegen de meest aantrekkelijke prijzen.

Hoe gaat het bedrijf om met de gevolgen van de pandemie?

Eigenlijk hebben we, behalve de maanden dat de winkels gesloten waren wegens de lockdown, geen verkoopproblemen gehad. Maar over het algemeen geloven we dat de crisis een tijd van kansen is. Daarom voeren we in deze periode een rebranding door en transformeren we onze activiteiten.

Parallel met de rebranding gaat MIUZ Diamonds zijn reclamecampagnes versterken via alle beschikbare promotiekanalen.

Wij investeren actief in de promotie van de nieuwe naam van onze winkels – de keten “MIUZ Diamonds” telt immers meer dan 200 winkels in meer dan 100 steden van de Russische Federatie, van Kaliningrad tot Vladivostok. Daarnaast besteden wij bijzondere aandacht aan de dienstverlening aan onze klanten, de opleiding van onze winkelbedienden en, uiteraard, de ontwikkeling van onze online winkel. In de juweliersbranche is het bijzonder belangrijk om de juwelen op de website weer te geven, daarom verbeteren wij voortdurend de kwaliteit van foto’s en video’s van juwelen, zodat de klanten een volledig en compleet beeld kunnen krijgen van de juwelen die zij gaan kopen.

Gaat de fabriek de productie en verkoop van diamantjuwelen terugschroeven ten voordele van goedkopere juwelen?

Wij hebben een omgekeerde situatie. Wij zien een groeiende vraag naar diamanten. De klassieke juwelen die de tradities van het keizerlijke familie-erfgoed voortzetten, zijn nog steeds populair, evenals de huidige bestsellers uit de belangrijkste collecties, zoals “Royal” – de meesterwerken van de juwelenkunst bezaaid met zeldzame stenen, waaronder fancy diamanten, tanzanieten; “Solo 1920” – exclusieve solitaire juwelen; de klassieke “Infinite Love” ringen – exquise verlovingsringen met het teken van oneindigheid; “Tenero” – de mooiste juwelen van modern design die perfect zijn voor veeleisende jonge klanten.

Wat kan u vertellen over de verkoop van gecertificeerde diamanten en diamantjuwelen?

Dit is ons kernproduct en de verkoop is sterk. Vandaag legt de Moskouse Juwelenfabriek zich toe op de productie van diamanten juwelen, de vervaardiging van op maat gemaakte juwelen en op de verkoop van gecertificeerde diamanten die kunnen worden aangekocht met een recht op terugkoop.

In het algemeen neemt het gemiddelde aankoopbedrag in onze winkels toe, wat betekent dat zowel het interessante ontwerp als het vakmanschap van de juwelen en de buitengewone ervaring voor de mensen belangrijker zijn dan geld besparen. Het kopen van juwelen, vooral diamanten juwelen, is een intense emotionele ervaring. Nu er nog steeds beperkingen zijn als gevolg van de pandemie, hebben mensen meer dan vroeger behoefte aan emoties. Mensen lijden onder de beperkingen om te reizen, theaters en andere culturele evenementen te bezoeken, en het blijkt dat de vreugde van het kopen van juwelen de beperkingen althans gedeeltelijk kan compenseren.

U lanceerde onlangs een nieuwe lijn van in het lab gekweekte diamanten. Welke resultaten verwacht u, hoe uitgestrekt zijn deze plannen?

Voor Westerse landen zijn in laboratorium gekweekte diamanten niet langer een nieuwe trend. In het buitenland ontwikkelt deze categorie zich snel en verovert ze de consument. Milieuoverwegingen zijn een van de drijvende krachten achter de groei van deze categorie in het Westen. In ons land is deze trend net in opkomst, en MIUZ is een van de bedrijven die deze nieuwe trend in de hand werken. Het is moeilijk om in het lab gekweekte diamanten van natuurlijke te onderscheiden zonder speciale apparatuur. Wij beschikken over dergelijke apparatuur. De laboratorium diamanten zijn in de mode, ze zijn modern en aantrekkelijk, vooral voor jonge mensen, en daarom hebben wij onze “Millennium” collectie op de markt gebracht om in de pas te lopen met de nieuwe trends. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat “Millennium” populair zal zijn bij zowel jonge mensen als klanten van andere leeftijden. Inderdaad, u kunt een grotere steen kopen voor minder geld, en alleen u weet dat het niet om een natuurlijke diamant gaat.