Afbeelding: Christie’s

De Christie’s Magnificent Jewels sale in Genève bracht $36,8 miljoen op, met een fancy-purplish-rode diamant die voor een recordprijs werd verkocht. De verkoop, die plaatsvond in het Four Seasons Hotel, zag 89% van de 156 verkochte loten verkocht worden, wat 95% van de totale waarde van de veiling vertegenwoordigt.

Ondanks de uitdagende omgeving en de eerste veiling in het Four Seasons Hotel des Bergues zonder aanwezige klanten, zag Christie’s sterk bieden vanuit de hele wereld, zowel online als aan de telefoon,” zei Max Fawcett, hoofd van Christie’s juwelenafdeling. “Het verkooppercentage van 89% toont aan dat de markt robuust is en dat er een zeer competitieve vraag is naar uitzonderlijke juwelen en gekleurde stenen.

De in Dubai gevestigde Tiara Gems and Jewellery kocht de rectangular-cut, 1,05 karaat, fancy-purplish-red diamantring van Graff voor $2,8 miljoen, ver boven zijn voorverkoop schatting. Het lot vestigde een wereldrecord prijs per karaat van $2.6 miljoen voor een diamant van zijn kleur.

De diamant zal vertoond worden in de winkel van familiejuwelen in het Dubai International Financial Centre, aldus Tiara Gems eigenaar Ashish Vijay Jain. Dergelijke diamanten bieden een investeringskans voor kopers in het midden van de pandemie Covid-19, aangezien ,”er altijd belangstelling voor zeldzame stenen zal zijn“.

Echter, de top lot van de veiling was een rectangular-cut, 28,88 karaat, fancy-vivid-yellow diamant, die verkocht aan een naamloze particuliere koper voor $ 3,1 miljoen, wat binnen het verwachte prijsbereik was. Een cushion-shaped, 107.46-karaats, fancy-yellow diamantenbroche van Graff werd voor $3 miljoen verkocht aan een diamanthandelaar.