De inkomsten van De Beers bleven stijgen bij de verkoop van ruwe diamant in augustus omdat de vraag naar diamant in de belangrijkste detailhandelscentra aanhield, meldde de mijnbouwer deze week.

De opbrengst van de zevende verkoopcyclus van het jaar bedroeg $515 miljoen, het hoogste bedrag sinds februari, zei het bedrijf woensdag. Dat cijfer was 54% hoger dan in dezelfde periode van 2020, toen de Covid-19 crisis nog steeds de activiteit wegnam, en was iets hoger dan de 514 miljoen dollar die de mijnwerker in juli oogstte.

Het sentiment in de midstream van de diamantindustrie blijft positief, en dit wordt weerspiegeld in onze verkoop tijdens sight 7,” zei De Beers CEO Bruce Cleaver. “De vraag naar ruwe diamanten is een gevolg van de robuuste vraag naar geslepen diamanten in onze belangrijkste markten, de VS en China.

Het optimisme in het midden van de markt was duidelijk op de recente JCK Las Vegas show, die “een succes was ondanks het feit dat hij onder uitdagende omstandigheden werd gehouden,” voegde Cleaver eraan toe, verwijzend naar de virusgerelateerde beperkingen en reisverboden.

De zevende verkoopcyclus omvatte de opbrengst van het laatste zicht, dat begon op 23 augustus. De Beers heeft de duur van de zichtperiodes sinds het begin van de pandemie verlengd, hoewel deze gepland waren om op 27 augustus te eindigen. Het verkooptotaal omvat dus transacties die plaatsvonden tot 7 september. Het omvat ook veilingopbrengsten.

Het bedrijf handhaafde stabiele ruwprijzen tijdens de waarneming. Dat volgde op vijf prijsverhogingen in de acht maanden tussen december en juli.

De verkoop van De Beers heeft zich hersteld van de neergang. De inkomsten uit ruwe diamant zijn meer dan verdubbeld op jaarbasis tot 3,55 miljard dollar in de eerste zeven cycli van 2021, vergeleken met 1,42 miljard dollar in dezelfde periode van 2020.

Nu we afstevenen op een traditioneel tragere periode voor de verkoop van ruwe diamanten, blijven we ons bewust van de risico’s voor het economisch herstel ten gevolge van de wereldwijde pandemie,” merkte Cleaver op.