De Beers registreert zijn hoogste verkooptotaal sinds januari, omdat de vraag in de aanloop naar het 4e kwartaal en het eindejaarsseizoen is verbeterd.

Het bedrijf verkocht 467 miljoen dollar ruw tijdens de verkoopcyclus van september, de achtste van het jaar – een stijging van 57% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop steeg met 40% ten opzichte van de zevende cyclus.

De mijnbouwer verlaagde de prijzen van kleinere goederen met naar schatting 5% tot 10% om de belangstelling te stimuleren na maanden van zwakke vraag tijdens de Covid-19-pandemie. In januari werd een omzet van 551 miljoen dollar geboekt, maar de cijfers daalden naar ongekende dieptepunten toen de crisis de diamantindustrie tussen april en juli bevroor. In augustus herstelde de verkoop zich tot 334 miljoen dollar toen de fabrikanten de tekorten voor de feestdagen probeerden aan te vullen en De Beers de prijzen van grotere goederen verlaagde.

We blijven een gestage verbetering van de vraag naar ruwe diamanten zien in de achtste verkoopcyclus van het jaar, waarbij snijders en slijpers hun aankopen verhogen naarmate de retailorders doorkomen in de aanloop naar de belangrijkste feestdagen“, aldus De Beers CEO Bruce Cleaver. “Het is bemoedigend om te zien dat de vraag naar ruwe diamant zich ontwikkelt, maar het is nog vroeg en er is nog een lange weg te gaan voordat we zeker kunnen zijn van een duurzaam herstel van de handelsomstandigheden.

De Beers implementeerde een meer flexibele aanpak vanwege de beperkingen van de verplaatsingen. Daartoe heeft het de achtste verkoopcyclus verlengd tot na de gebruikelijke sessie van een week, waarbij het verkooptotaal een schatting is voor de periode van 21 september tot 9 oktober.