India zal tegen het einde van 2018 de VS voorbijstreven als de op een na grootste markt voor edele juwelen, na China, aldus onderzoekers van Euromonitor International.

De verkoop van edele juwelen in het land zal dit jaar naar verwachting $ 62,8 miljard bedragen, boven de VS, waar consumenten $ 58,6 miljard zullen uitgeven, zeiden vertegenwoordigers van Euromonitor tijdens de International Jewellery London (IJL) beurs (begin september 2018).

Uit dit onderzoek blijkt dat de Indische markt voor edele juwelen de afgelopen vijf jaar enorm is gegroeid“, zei Fotoulla Michael, hoofd verkoop van IJL. “Er is de afgelopen maanden nieuws geweest over de toegenomen belangstelling voor platina, diamanten en gekleurde stenen, naast de meer traditionele vraag naar gouden sieraden. De groeiende binnenlandse markt van India zal een enorme impact hebben op de wereldwijde juwelenhandel.

De Indische juwelenmarkt is de afgelopen vijf jaar met 74% toegenomen, toonde onderzoek aan, tegen 12% groei in de VS tijdens dezelfde periode.

China, de grootste markt voor edele juwelen, en Japan, de vierde grootste, hebben ook beide de afgelopen vijf jaar groei gekend. Hong Kong, dat de vijfde plaats bekleedt, is met 8% gedaald tot $ 7,2 miljard.