Afbeelding afkomstig van Christie’s

Bewonder indrukwekkende peervormige diamant

Een gloednieuwe set oorbellen met ’s werelds grootste paar peervormige diamant, kan op 15 november naar verwachting wel tot $ 30.000.000 behalen op een Christie’s veiling in Genève.

De ‘flawless quality’ stenen, met een gewicht van 52,55 en 50,47 karaat, werden in oorbellen gezet door Boehmer et Bassenge’s nieuwe boetiek ‘Maison de Haute Joaillerie’, in Parijs.

Het sieraad, draagt de naam Miroir de l’Amour (Mirror of Love). Het zal samen met een uiterst zeldzame fancy vivid roze peervormige diamanten ring verkocht worden. Deze zal naar verwachting $ 16 tot $ 18.000.000 opbrengen, volgens het veilinghuis.

Andere voorbeelden van bekende en indrukwekkende peervormige diamant zijn:

The Orange

The Orange

Afbeelding afkomstig van Christie’s

Toen deze steen in 2013 werd geveild, was de diamant de grootste Fancy Vivid Orange diamant die ooit werd ontdekt. Het heeft een gewicht van ongeveer 14,82 karaat.

De edelsteen werd verkocht voor meer dan $ 35,5 miljoen. Dit was meer dan $ 15 miljoen boven zijn hoogste schatting. Het is ook de grootste Fancy Vivid Orange diamant ooit beoordeeld door het Gemological Institute of America.

The Winston Legacy

Winston Legacy

Afbeelding afkomstig van Christie’s

Op 15 mei 2013 was deze uitzonderlijke peervormige gem het topstuk in Christie’s recordbrekende $ 102.000.000 Genève veiling van Magnificent Jewels. Met zijn 101,73 karaat is het één van ’s werelds meest perfecte diamanten. Het werd aan het huis Harry Winston verkocht voor $ 26.700.000. Dit was meteen ook een nieuw wereldrecord voor een kleurloze diamant op een veiling.

The Blue

The Blue

Afbeelding afkomstig van Christie’s

’s Werelds grootste en ‘flawless’ peervormige diamant vestigde een nieuw ‘all-time record’ voor blauwe diamant op een globale veiling. Het werd verkocht aan Harry Winston voor $ 24 miljoen. Dit is meer dan $ 1.800.000 per karaat. Het werd daarna omgedoopt tot de Winston Blue.

sylvain-headcut

Sylvain Goldberg over de schoonheid en de prijs van grote peervormige diamant