Sterke ontwikkelingen juwelenverkoop

De totale verkoop van de betere juwelen en horloges steeg naar schatting 6,7 procent tot $ 5400000000 in september 2016 in de Amerikaanse markt. Dit blijkt uit voorlopige gegevens van het Amerikaanse Commerce Department, die de onderstaande grafiek het illustreert.

Deze groei ligt hoger dan de prognoses van IDEX Online Research; deze voorspelde eerder dat de verkoop van sieraden met circa 3 percent zou stijgen in de tweede helft van het jaar.

juwelenverkoop-VS-2016

Juwelenverkoop doet het bijzonder goed in verschillende type zaken

Na de zwakke verkoop eerder dit jaar, bereikt de juwelenverkoop via speciaalzaken in de Amerikaanse markt een geschatte omzet van $ 2,1 miljard. Dit is een stijging van 6,2 procent in september.

Bij handelaren, die buiten sieraden ook andere artikels verkopen, bedraagt de omzet in dezelfde periode ongeveer $ 3300000000, een winst van 7,0 procent.

De juwelenverkoop is nagenoeg gelijk tussen speciaalzaken, die ongeveer 40 procent marktaandeel in handen hebben, en multi-line handelaren die ongeveer 60 procent marktaandeel vertegenwoordigen.

Optimistische vooruitzichten voor de eindejaar sieradenverkoop

Al deze trends zijn goed voortekenen voor de zo belangrijke eindejaarsverkoop in november en december. Onze verwachting is een matige omzetstijging tijdens de komende maanden. Dit voornamelijk omdat de Amerikaanse economie slechts een bescheiden totale groei vertoont.

sylvain-headcut

Sylvain Goldberg over de recentste ontwikkelingen inzake juwelenverkoop in de Verenigde Staten