afbeelding: Lucapa Diamond Company

Lucapa Diamond Company verkocht $ 16,7 miljoen aan ruwe stenen van haar Lulo mijn bij de eerste aanbesteding van diamanten onder de nieuwe verkoopregels van Angola.

De uitzonderlijke verkoopprijzen voor de Lulo diamanten weerspiegelden de zeer concurrerende biedingen van toonaangevende internationale diamantairs en grote fabrikanten uit acht landen die deelnamen aan de aanbesteding“, zei het bedrijf vrijdag.

De mijnwerker verkocht zeven speciale stenen in een elektronische tender in Luanda, georganiseerd door Sodiam, een diamantmarketing bedrijf van de staat. Zes witte stenen met een gewicht van 114,94, 85,24, 75,62, 70,08, 62,05 en 43,25 karaat en een 46,77-karaats roze steen, haalden een gecombineerde gemiddelde prijs van $ 33.530 per karaat bij de verkoop, die plaatsvond op 30 en 31 januari. Lucapa hield de stenen het hele jaar door uit de verkoop om ze te verkopen onder de hervormde regels, die waren ontworpen om de transparantie en prijsvorming te verbeteren.

Volgens de vorige regels moesten mijnwerkers hun diamanten verkopen aan een lijst met door Sodiam geselecteerde kopers, waardoor de concurrentie voor de stenen werd beperkt en de prijzen onder het marktniveau daalden. Met het nieuwe systeem kunnen bedrijven 60% van hun productie aanbieden aan klanten van hun keuze.

Lucapa heeft nu voor $ 141 miljoen aan ruwe Lulo diamanten verkocht sinds het in 2015 met commerciële activiteiten begon, voor een gemiddelde prijs van $ 2.105 per karaat.

De aandelenkoers van het bedrijf steeg vrijdag 8% na de aankondiging.