LVMH kondigde een omzetgroei met dubbele cijfers aan in de eerste helft van het jaar, mede dankzij de goede cijfers van de horloge- en juwelendivisie.

De opbrengsten over het eerste halfjaar bedroegen 25,08 miljard euro (27,95 miljard dollar), een organische groei van 12% ten opzichte van het voorgaande halfjaar.

Ook de opbrengsten van het tweede kwartaal stegen met 12% op jaarbasis tot €12,54 miljard ($13,98 miljard).

In termen van regio’s meldde het bedrijf een goede groei in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waarbij in Frankrijk in het tweede kwartaal een opleving werd vastgesteld. Eerder hadden de economische demonstraties de verkoop in de regio zwaar op de proef gesteld.

LVMH’s horloges en juwelen segment genereerde 2,14 miljard euro (2,39 miljard dollar) aan inkomsten, een stijging van 4% op jaarbasis.

Het bedrijf rapporteerde “snelle vooruitgang in de juwelensector, vooral in direct beheerde winkels” en merkte op dat Azië en Japan de “meest dynamische” regio’s voor het segment waren.

Bvlgari behaalde de eerste plaats in de juwelendivisie, dankzij emblematische assortimenten als Serpenti en B.Zero1, waarvan de resultaten zich ontwikkelden, een voortzetting van de trend van voorgaande kwartalen.

Het merk vierde onlangs het 20-jarig bestaan van zijn B.Zero1 gamma met een tentoonstelling in Milaan, waar het nieuwe versies van zijn ringen en armbanden in een speciale serie presenteerde.

Chaumet’s Bee My Love collectie viel ook op, net als de Liens en Joséphine collecties.

In de horlogesector boekte Hublot een solide groei, gedreven door zijn Classic Fusion en Big Bang gamma’s, volgens LVMH.

TAG Heuer zette zijn “herpositionering” voort, met de nadruk op zijn vlaggenschipcollecties en de viering van de 50e verjaardag van zijn Monaco model, met de lancering van limited edition horloges.

Het bedrijf is van plan om de aanwezigheid van zijn Zenith en Fred merken in China te vergroten.

LVMH verwacht dat het segment zijn doelstelling om over het gehele jaar marktaandeel te winnen, zal handhaven. De marketinginvesteringen zullen “sterk” zijn, met bijzondere aandacht voor digitale communicatie.

Naast horloges en juwelen kondigde het luxeconcern groei aan in alle divisies, waaronder Wijnen en Gedistilleerde dranken, Parfums en Cosmetica en Selectieve Detailhandel.

Het modehuis en het lederwarenhuis kenden de sterkste groei, met een sprong van 18% naar 10,43 miljard euro (11,62 miljard dollar).

De merken Louis Vuitton en Christian Dior kwamen als beste uit de bus. Ook andere namen, zoals Loewe en Fendi, bevonden zich in een goede positie.

Het segment zag onlangs de komst van Fenty, een nieuw modehuis opgericht door zangeres Rihanna, wiens Fenty Beauty assortiment werd verwelkomd in het LVMH imperium, in de sectie Parfums en Cosmetica.

Voor de rest van het jaar zei Bernard Arnault, CEO: “Ondanks de dynamische vraag zullen we de kosten onder controle blijven houden en waakzaam blijven voor de tweede helft van het jaar.

Op 30 juni telde het detailhandelsnetwerk van LVMH 4.699 winkels.