De uitgaven via e-commerce in de VS zijn tijdens de feestdagen tot een recordhoogte gestegen, met juwelen die een uitstekende prestatie neerzetten.

De inkomsten voor de categorie stegen in november en december met 66% ten opzichte van dezelfde periode in 2019, aldus Adobe Analytics woensdag.

De totale online uitgaven stegen met 32% tot 188,2 miljard dollar. Dat cijfer was slechts ietsjes minder dan de 33% stijging tot $189 miljard die Adobe in oktober voorspelde, maar hoger dan de 30% jaar-op-jaar stijging tot $184 miljard die het vorige maand in zijn herziene richtlijnen voorspelde.

In het licht van de pandemie is digitaal de belangrijkste manier voor mensen om verbinding te maken, te werken, vermaakt te worden en te verzenden, waardoor er online uitgavenrecords voor de feestdagen gevestigd werden“, aldus Taylor Schreiner, directeur van Adobe Digital Insights.

Gemiddeld hebben de klanten meer dan 3,1 miljard dollar per dag voor hun aankopen tijdens de eindejaarsperiode uitgegeven, vergeleken met 2,3 miljard dollar het jaar daarvoor. In feite overschreed elke dag voor het eerst de $1 miljard aan online verkopen, aldus Adobe. De omzet bedroeg $2 miljard op 50 dagen van de periode van twee maanden, vergeleken met 29 dagen in 2019, en overtrof $4 miljard op negen dagen, een stijging ten opzichte van slechts drie dagen in het jaar daarvoor.

De online aankopen voor de vijf dagen van Thanksgiving tot en met Cyber Monday stegen met 21% tot 34,4 miljard dollar. De periode zag een lagere groei in vergelijking met het algehele eindejaarsseizoen, aangezien de detailhandelaren vroeger dan gebruikelijk met de kerstverkoop begonnen zijn, zei Adobe.

Kleine retailers zagen een 104% boost in hun e-commerce verkoop, vergeleken met een groei van 84% in 2019, terwijl de toename voor grotere retailers 110% was tegenover 107% het jaar ervoor.

Aangezien Covid-19 gevallen blijven stijgen en strengere lockdown maatregelen terugkomen, wordt verwacht dat de online uitgaven hoog blijven, tenminste voor het eerste gedeelte van 2021,” voegde Schreiner eraan toe.

Adobe zal volledige verkoopcijfers van de eindejaarsperiode op 12 Januari melden. Het analytische bedrijf meet gegevens van biljoenen bezoeken aan de Amerikaanse websites van 80 van de top 100 online retailers.