Juwelen waren één van de best verkopende categorieën bij Macy’s tijdens het derde fiscale kwartaal, ook al daalde de totale verkoop in de winkelketen.

De omzet van de groep daalde met 23% tot $3,99 miljard in de drie maanden die eindigen op 31 oktober, terwijl de omzet van vergelijkbare winkels – winkels die ten minste een jaar open zijn – met 20% daalde, zo meldde de detailhandelaar.

Nochtans, nam de verkoop bij de ondernemingen toe die de Polaris focus strategie toepassen: deze legt de nadruk op een beperkt aantal kernafdelingen die ingezet worden om groei te stimuleren. Ze omvatten fijne juwelen, schoonheid, meubilair en het Backstage discountmerk.

Ik ben aangemoedigd dat alle vier onze Polaris focus categorieën… zeer goed presteerden in het kwartaal en de business als geheel overtroffen,” aldus Macy’s CEO Jeff Gennette. ” Ze behalen uitstekende verkoopcijfers, zelfs bij een onderneming die op de proef gesteld wordt. De luxetrend zet zich voort in Macy’s en Bloomingdale’s terwijl klanten hun uitgaven verschuiven van ervaringen naar producten“.

De verkoop van sieraden heeft ook geprofiteerd van de beweging van de consument in de richting van items waar hij thuis van kan genieten te midden van de pandemie, merkte hij op. “Verschillende van deze categorieën, waaronder woninginrichting, sieraden en parfum, hebben een dubbelcijferige omzetgroei gegenereerd in vergelijking met vorig jaar.

De vroege start van het eindejaars winkelen hielp het bedrijf om beter dan verwachte resultaten te behalen in de meeste divisies. Macy’s is van plan om zich tijdens het seizoen te concentreren op de Polaris groepen, zei het. Het heeft ook zijn digitale aanbod opgevoerd om de verkeersstroom in de winkels te verminderen en de consumenten in staat te stellen om op de meest comfortabele manier te winkelen.

Het bedrijf zal geen update van de eindejaarsverkoop in januari verstrekken, merkte het op. Die cijfers zullen worden opgenomen met de vooruitzichten voor 2021 wanneer Macy’s zijn resultaten voor het vierde kwartaal op 23 februari bekendmaakt.