Tiffany & Co. ziet een opleving in zijn activiteiten tijdens het derde fiscale kwartaal, gedreven door de groei in de e-commerce verkoop en een sterk herstel in China.

De bedrijfswinst steeg in augustus en september met 25% op jaarbasis, hoewel de omzet van de groep licht daalde, rapporteerde de in New York gevestigde juwelier in een ongeplande update.

Hoewel we nog steeds verwachten dat de resultaten over het hele jaar aanzienlijk zullen worden beïnvloed door Covid-19, zijn we zeer tevreden met de manier waarop de activiteiten na het eerste kwartaal zijn opgeveerd en in het derde kwartaal blijven opleven, vooral op het vasteland van China, en zich in de Verenigde Staten zullen herstellen“, zei CEO Alessandro Bogliolo. De positieve verkooptrends zetten zich voort in oktober, voegde het bedrijf eraan toe.

De wereldwijde e-commerce verkoop verdubbelde bijna tijdens de periode van twee maanden, terwijl China “extreem sterk” bleef. Ondertussen daalde de omzet van Tiffany in de VS met een laag-dubbelcijferig percentage, wat een opeenvolgende verbetering betekent sinds mei, te midden van een dramatische daling van het toerisme dit jaar, legde Tiffany uit.

Tiffany verwacht dat de wereldwijde omzet in het vierde kwartaal zal dalen met een percentage met één cijfer, maar met een vergelijkbare procentuele stijging van het bedrijfsresultaat. Het bedrijf zal eind november de volledige winst over het derde kwartaal rapporteren.

De in New York gevestigde juwelier is verwikkeld in een juridisch gevecht met LVMH over de annulering van de Franse luxegroep van hun $16 miljard overnameovereenkomst. LVMH beschuldigde Tiffany van wanbeheer tijdens de Covid-19 pandemie, en is van plan om voor de rechtbank te argumenteren dat dit een “materieel nadelig effect” had waardoor de koper de deal kon verbreken.

Tiffany heeft naar verluidt deze week een reactie ingediend op de beweringen van LVMH, waarbij het tegenwicht bood aan het feit dat er tijdens de onderhandelingen “nooit een pandemie annulatie-clasule werd aangehaald,” aldus Forbes uit de documenten van Tiffany. “De zaak van LVMH is gedoemd, en LVMH weet het,” voegde het toe voorafgaand aan het proces dat voor begin januari is gepland.