Verbetering van de verkooptrends maar nog niet zeker een keerpunt

Tiffany & Co heeft in het derde kwartaal van 2016 een hogere nettowinst en omzet geboekt. Hiermee overtreft het bedrijf de verwachtingen van analisten. Dit meldde de Amerikaanse juweliersketen dinsdag, tijdens de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal, dat eindigde op 31 oktober 2016.
We voelen ons gesterkt door de eerste tekenen van verbetering van de verkooptrends. Maar we hebben duidelijk positievere data nodig alvorens we kunnen spreken van een keerpunt“, zei CEO Frederic Cumenal. “Dit jaar hebben we spannende nieuwe ontwerpen aan onze juwelen- en horlogecollectie toegevoegd. We zijn blij met de eerste reacties van onze klanten“, voegde de topman toe.

De cijfers

Tiffany boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 95,1 miljoen dollar. Ofwel een aangepaste winst per aandeel van 0,76 dollar, versus 91,0 miljoen dollar, ofwel 0,70 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.
De omzet steeg licht van 938,2 miljoen naar 949,3 miljoen dollar. De omzet in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en Japan was beter dan verwacht. Terwijl de omzet in Europa tegenviel.
Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 0,67 dollar en een omzet van 923,8 miljoen dollar.
De Amerikaanse juwelier handhaafde zijn outlook voor het hele jaar. Tiffany voorziet onverminderd een daling van de wereldwijde omzet tussen de 0 en 5 procent. De aangepaste winst per aandeel daalt naar verwachting ten opzichte van vorig jaar met circa 5 procent.

Tiffany heeft in New York last van protesten tegen Trump

tiffany-trump-tower

Algemeen is het Amerikaanse bedrijfsleven positief over de verkiezing van Donald Trump. Tiffany is dit echter niet. De Amerikaanse juweliersketen heeft hinder van de protesten en van verscherpte veiligheidsmaatregelen bij zijn flagship store op 5th Avenue in New York. Die grenst aan Trump Tower, de wolkenkrabber aan 5th Avenue waar de eerstvolgende president woont. Door alle opschudding sinds de verkiezingen, is de shop slechter bereikbaar. Dat vertaalt zich in lagere bezoekersaantallen en slechtere omzet. Met de cruciale feestdagen voor de boeg kan het bedrijf nog niet prognosticeren hoe lang dat zo zal blijven. Dankzij de andere filialen wist Tiffany niettemin de resultaten in het derde kwartaal wel te verbeteren.

 

sylvain-headcut

Sylvain Goldberg over de mooie resultaten van Tiffany