Tiffany & Co. zal zijn deuren in India openen in een poging om te profiteren van zijn reeds sterke imago en naamsbekendheid in het land, zei het bedrijf.

De luxe juwelier zal samenwerken met Reliance Brands Limited, dat deel uitmaakt van het Reliance Industries conglomeraat van Mukesh Ambani, dat onlangs door Forbes is gerangschikt als de rijkste man in Azië. Tiffany zal winkels openen in Delhi in de tweede helft van het jaar, en verdere locaties in Mumbai in de tweede helft van 2020.

Als een wereldwijde luxe juwelier met winkels in veel van ’s werelds belangrijkste steden, biedt Tiffany’s komst in deze Indische handelscentra met hun groeiende luxueuze klantenbestand een unieke kans“, zegt Philippe Galtié, Tiffany’s executive vice president van de wereldwijde verkoop.

Reliance heeft reeds Armani, Hugo Boss, Brooks Brothers, Brooks Brothers en andere merken op de Indische markt geïntroduceerd.

Tiffany heeft geen introductie nodig in India – het is iconisch en tijdloos“, zegt Darshan Mehta, president en CEO van Reliance Brands.