Titan Company noteerde een sterke groei in het meest recente fiscale jaar, nadat het nieuwe digitale initiatieven en collecties lanceerde die populair blijken bij klanten.

De groepsomzet steeg met ongeveer 21% voor de 12 maanden eindigend op 31 maart, zei de Indische retailer in een trading update die eerder deze maand werd gepubliceerd, terwijl de omzet voor de sieradenafdeling met 22% steeg. Het bedrijf meldde een sterke vraag naar de collecties Tanishq, Diamond Treats, Gulnaaz, Utsava en Preen. Titan heeft geen volledige verkoopgegevens verstrekt en zal gedetailleerdere resultaten publiceren op een momenteel niet nader bepaalde latere datum.

Online juwelenplatform CaratLane, waarin Titan een belang van 70% aanhoudt, opende nieuwe verkooppunten tijdens de periode. De omzet groeide 42% voor het jaar.

De inkomsten uit horloges stegen met 16%, onder leiding van de merken Titan, Fastrack en Sonata. De verkoop via e-commerce was de grootste groeimotor voor uurwerken, aldus Titan. De smart-products lijn, die in 2017 werd geïntroduceerd en deel uitmaakt van de horlogedivisie, groeide met meer dan 80%.

Titan verwacht een groei van 20% in het fiscale jaar eindigend in maart 2020 voor alle divisies samen, inclusief brillen.

Meer over Titan

Titan Company Limited (Titan), een joint venture tussen de Tata Group en de Tamil Nadu Industrial Development Corporation (TIDCO), begon haar activiteiten in 1984 onder de naam Titan Watches Limited. Het is de op vier na grootste geïntegreerde fabrikant van horlogemerken ter wereld. In de afgelopen drie decennia is het bedrijf uitgegroeid in weinig ontwikkelde markten en creëerde het lifestyle merken in verschillende productcategorieën. Het is algemeen bekend voor het transformeren van de horloge- en juwelenindustrie in India en voor het vormen van India’s retailmarkt door baanbrekende belevenis-retail.

De naam Titan roept vandaag superieur vakmanschap, innovatieve technologie en een betrouwbare productkwaliteit op. Het bedrijf streeft naar het creëren van verheffende ervaringen voor de mensen die ze aanraakt en heeft een aanzienlijke impact op de wereld waarin ze actief zijn. Ze doen dit door een pioniersgeest en een zorgzame, waardegedreven cultuur die innovatie bevordert, prestaties stimuleert en de hoogste wereldwijde normen in alles garandeert wat zij doen.