ALROSA, de wereldleider in diamantproductie, kondigt de resultaten aan van de ruwe en gepolijste verkopen voor december en de voorlopige resultaten voor 2018. De ruwe en geslepen omzet van ALROSA steeg in december – op jaarbasis –  met 38% tot $ 328,7 miljoen. De ruwomzet bereikte $ 323,7 miljoen, de gepolijste omzet $ 5 miljoen.

De totale omzet van ALROSA in 2018 groeide met 6% jaar-op-jaar tot $ 4,507 miljard. De ruwomzet bereikte $ 4,422 miljard, terwijl de gepolijste omzet $ 95,3 miljoen bedroeg.

De omzetgroei van 6% in 2018 werd gedreven door zowel de sterke vraag naar ruwe diamant als door een positieve prijsdynamiek in het eerste halfjaar. De marktvraag was sterk in alle categorieën ruw en de traditionele vertraging in het tweede kwartaal, vanwege het seizoen, werd dit jaar niet gevoeld. In de tweede helft van het jaar verslechterden de aankopen van goedkope producten aanzienlijk, tegen de achtergrond van de verzwakking van de wereldmarkt, maar ook vanwege de seizonaliteit en de voorraadafbouw bij verschillende Indische bedrijven in de tussensector. Tegelijkertijd heeft het bedrijf actief gewerkt aan het optimaliseren van zijn voorraad, waardoor de verkoop ondanks een 8% productiedaling in 2018 tot 36,6 miljoen karaat kon stijgen,“zei Evgeny Agureev, lid van het management, directeur van de verkooporganisatie United ALROSA.

In december steeg de omzet met 20% in waarde ten opzichte van november 2018 dankzij een flexibel prijsbeleid, aangepast aan de toename van de vraag voor het seizoen en de aanvulling van voorraden door de bedrijven in de slijpsector die gebruik maakten van deze prijzen. Ondanks de afkoeling van de markt in de tweede helft van 2018 zou de consumentenvraag op zijn minst stabiel moeten zijn,” voegde hij eraan toe.