De uitgaven van de consument van de V.S. aan giften zouden moeten stijgen 32% deze Valentijnsdag. Juwelen voeren de lijst met bijna $6 miljard aan, volgens de Nationale KleinhandelsFederatie (NRF).

De consumenten zijn van plan om 27,4 miljard dollar aan hun geliefden te besteden tijdens deze Valentijnsdag, waarmee ze het record van vorig jaar van 20,7 miljard dollar zouden overtreffen. De groei komt terwijl het aantal mensen dat Valentijnsdag viert dit jaar terugkeert naar 55%, ongeveer het gemiddelde voor het decennium, na een dip tot 51% vorig jaar. De consumenten kopen ook voor een bredere waaier van mensen, met inbegrip van collega’s, vrienden en huisdieren.

Valentijnsdag is een sentimentele traditie, maar het geven van geschenken kan worden aangedreven door de economie,” zei NRF CEO Matthew Shay. “De consumenten besteedden vrijuit tijdens de eindejaarsperiode van 2019 en ze lijken klaar te zijn om hetzelfde te doen in het nieuwe jaar. Dezelfde sterke werkgelegenheidscijfers en hogere lonen die de verkoop tijdens de feestdagen stimuleerden, zouden het makkelijker moeten maken om dit jaar iets extra’s uit te geven om ‘Ik hou van je’ te zeggen en om de gift-giving verder te verspreiden dan alleen je belangrijkste geliefde.”

Valentijnsdag geschenken

Zo’n 21% van de ondervraagden zal sieraden kopen, waarbij de totale uitgaven voor die categorie oplopen tot 5,8 miljoen dollar. Andere favorieten waren:

  • een avondje uit met 4,3 miljard dollar
  • kleding met 2,9 miljard dollar
  • 2,4 miljard dollar voor snoep
  • 2,3 miljard dollar voor bloemen

Van de mensen die van plan zijn om geld uit te geven, zal de gemiddelde consument er $196 spenderen. Een stijging van 21% ten opzichte van het cijfer van vorig jaar. Van dat bedrag zal 52% worden besteed aan geliefden. Ongeveer 27% van de consumenten zal Valentijnscadeaus voor hun huisdieren kopen. Dit is het hoogste cijfer in de geschiedenis van het onderzoek, met een totaal van 1,7 miljard dollar.

Cadeaubonnen zijn ook een populaire keuze, net als wenskaarten en “ervaringscadeaus“. Zoals kaartjes voor een evenement of een bezoek aan een kuuroord.

Uit het onderzoek bleek dat 36% van alle shoppers van plan was hun aankopen in warenhuizen te doen. 32% kiest voor discountwinkels en online shopping. 19% kiest voor speciaalzaken en 11% kiest voor kledingwinkels en juwelierswinkels.