Volgens Mastercard SpendingPulse is de verkoop van juwelen in de VS in juni meer dan verdubbeld doordat shoppers hun bestedingen weer op gang hebben gebracht nu de economie weer aantrekt.

De verkoop in de categorie groeide tijdens de maand met 108% jaar op jaar, wat een vergelijking weerspiegelt met juni vorig jaar, toen de Covid-19 pandemie veel winkels dwong te sluiten. De uitgaven voor juwelen stegen echter ook met 59% ten opzichte van 2019, zei Mastercard vorige week. Dat betekent een versnelling van de groei, aangezien de verkoop van juwelen in mei met 45% steeg in vergelijking met het niveau van voor de pandemie.

De uitgaven in alle retailcategorieën klommen met 11% op jaarbasis en gingen 10% vooruit ten opzichte van juni 2019, terwijl de e-commerce-inkomsten met 8% stegen ten opzichte van juni 2020 en met 95% ten opzichte van dezelfde maand van 2019.

Sommige van de sectoren die in 2020 het meest te lijden hadden, zien de grootste jaar-op-jaarwinsten, merkte Mastercard op. De omzet in warenhuizen steeg met 67%, terwijl verblijfsaccommodatie 107% groeide en de uitgaven in restaurants met 55% toenamen.

Consumenten blijven zich meer buiten de deur wagen voor maaltijden en winkelen zowel online als in winkels, en frissen hun looks op voor zomerkamp, vakanties en reizen,” merkte het bedrijf op.

Daarentegen was er in juni een zeldzame daling voor het segment meubels en woninginrichting, in tegenstelling tot de sterke verkoop in 2020, toen veel consumenten thuisprojecten uitvoerden te midden van de pandemie, voegde Mastercard eraan toe.