Volgens Mastercard SpendingPulse is de verkoop van juwelen in de VS in juli sterk gestegen doordat het winkelverkeer toenam en klanten extra geld hadden om uit te geven.

De verkoop in de categorie steeg in de maand met 83% op jaarbasis, wat een gunstige vergelijking weerspiegelt met juli vorig jaar, toen de Covid-19 pandemie veel winkels dwong tot sluiting. De uitgaven voor juwelen stegen echter ook met 54% ten opzichte van 2019, aldus Mastercard.

De uitgaven in alle retailcategorieën klommen 11% jaar op jaar en gingen 10% vooruit ten opzichte van juli 2019, terwijl de e-commerce-inkomsten 6% stegen ten opzichte van juli 2020 en 78% ten opzichte van dezelfde maand in 2019.

Met meer contant geld in de hand – mede aangewakkerd door de kinderbelasting korting en ingehouden spaargeld – dreven consumenten de groei van de Amerikaanse detailhandelsbestedingen aan,” legde Mastercard uit. “Dit is bijna het viervoudige van de gemiddelde groei van de maand juli.

De winkelverkopen stegen met 16% j-o-j en waren goed voor 82% van het maandtotaal, aldus Mastercard. Vooral in het weekend waren de cijfers voor de fysieke winkels positief, omdat het winkelend publiek terugkeerde naar de fysieke winkels, aldus Mastercard.

Sectoren die een weerspiegeling zijn van de terugkeer naar school en werk kenden ook een aanzienlijke groei, omdat consumenten massaal naar winkels trokken om voorraden in te slaan. De verkoop van kleding steeg met 80% op jaarbasis, terwijl warenhuizen er 45% op vooruit gingen.

E-commerce blijft een steeds belangrijkere rol spelen voor de detailhandel, maar niets vervangt de ervaring in de winkel“, aldus Mastercard senior adviseur Steve Sadove. “De cijfers van juli weerspiegelen een terugkeer naar de winkel. Consumenten winkelen, besteden en spenderen via verschillende kanalen.