De prijs die millennials bereid zijn te betalen voor een verlovingsring is de afgelopen drie jaar stabiel gebleven, zelfs als ze flexibeler worden in hun steenkeuzes, zo blijkt uit onderzoek.

De gemiddelde prijs die in 2018 aan een verlovingsring werd besteed was $5.000, hetzelfde bedrag dat ze in 2017 en 2016 hebben vrijgemaakt, zo blijkt uit de gegevens van WeddingWire. Deze bruiloftdiensten marktenquête peilt elk jaar 18.000 pasgetrouwden in de VS om toekomstige trends in de branche te voorspellen.

Terwijl de kosten van een ring hetzelfde zijn gebleven, zijn koppels flexibeler geworden in termen van de steen die ze kiezen, waarbij 71% een diamant uitkiezen als de belangrijkste steen, in vergelijking met 74% in 2017. In 2016 werd deze vraag niet opgenomen in het onderzoek.

De helft van alle koppels kopen hun ring bij voorkeur in een bakstenen winkel, waarbij 20% van alle paren de ring samen kiest. De belangrijkste factor die bepaalt van welk bedrijf een koppel kiest te kopen is de prijs, gevolgd door reviews. De meeste koppels zouden liever kopen van een bedrijf met zowel negatieve als positieve beoordelingen dan van een bedrijf dat helemaal geen beoordelingen heeft, zo bleek uit het onderzoek. Online foto’s van de artikelen waren ook belangrijk.

Wat het aanzoek betreft, bleek uit de gegevens dat december de meest populaire maand is, met Kerstmis als nummer één om zich te verloven. Echter, de helft van degenen die het aanzoek doen kopen de ring meer dan twee maanden voordat ze de vraag stellen.

Gemiddeld, zal een koppel ongeveer $29.200 aan een huwelijksceremonie en een receptie besteden. Dat omvat een gemiddelde van $ 1.900 aan trouwringen, en $ 300 voor andere juwelen dan de ring.

Millennials zijn ook de beste adverteerders voor een merk, omdat 52% een foto van hun ring naar vrienden en familie stuurt en 64% foto’s op sociale media sites plaatst, aldus de enquête.

De millennial koppels van vandaag kiezen ervoor om van hun verloving een zeer gedeelde ervaring te maken“, aldus WeddingWire. “En ook al is het een privé moment (bijna een op de drie verlovingen vindt thuis plaats), de realiteit is dat de foto, het verhaal, foto’s van de ring – of al het bovenstaande – binnen een paar uur op sociale media worden gedeeld, zodat iedereen het kan zien“.