Het Carat + event ging zondag van start en droeg positief bij tot het sentiment op de Antwerpse diamantmarkt.

Exposanten stelden druk bezoekersverkeer vast op de openingsdag, die culmineerde in het Carat + Night evenement, met actrice Elizabeth Hurley als eregast. Meer dan 2.400 professionals bezochten op zondag het event. Dit lag boven de verwachting voor de tweede editie ervan, aldus de organisatoren.

Het aantal bezoekers lag op maandagochtend lager en exposanten gaven dan ook gemengde feedback over de markt in het algemeen.

We zijn een rustigere periode van het jaar ingegaan“, verklaarde een exposant uit Antwerpen. “De prijzen zijn stabiel, maar het grotere probleem op dit moment is de vraag. Kopers kochten aan het begin van het jaar genoeg goederen.

Een paar leveranciers meldden dat de show beter was dan vorig jaar, en de meesten waren het erover eens dat het een belangrijke gebeurtenis was voor de Antwerpse diamantgemeenschap, zelfs indien de bestellingen relatief laag zouden liggen.

We moeten hier zijn omdat het in onze woonplaats plaatsvindt en we willen dat events zoals dit hier plaatsvinden,” zei een leverancier van high-end diamanten en sieraden. Dit in een tijd waarin veel leveranciers het aantal beurzen of events beperken waarop ze exposeren. Sommigen gaven aan op dat ze zich uit de Baselworld-show hadden teruggetrokken vanwege de hoge kosten van het verzenden van goederen en exposeren.

Tijdens het blitse openingsevenement, sprak Hurley publiekelijk over hoe haar carrière als actrice en model mogelijkheden had gecreëerd om uitzonderlijk mooie sieraden te dragen. Ze sprak ook over hoe ze een fascinatie had ontwikkeld voor vintage en unieke diamantstukken, doorheen haar jaren in de showbusiness.

Met een groot aantal gasten die speciaal voor deze gelegenheid naar Antwerpen komen, heeft Carat + Night zichzelf als een must-attend evenement voor de Antwerpse diamantsector en professionals uit de internationale diamant- en diamanten juwelenmarkten neergezet,” aldus de organisatoren.

CARAT + promotie

In een speciale CARAT + promotie heeft Antwerps diamantspecialist, Pluczenik, de Bentley Diamond gepresenteerd: een steen van 29,64 karaat met een Bentley Continental Cabriolet inbegrepen in de verkoopprijs ervan.

Deze D-kleur VVS1 Type IIA diamant, die GIA-gecertificeerd is, is te koop voor $ 4,5 miljoen USD.

Bezoekers van CARAT + konden trouwens de Bentley Continental Cabriolet in volle glorie bewonderen aan de ingang van Antwerp Expo. De spectaculaire diamant zelf was te zien op de Pluczenik-stand op 4G-21 in hal 4.

carat + bentley diamond