Grootste geslepen ‘flawless’ diamant in hartvorm ter wereld

Graff Diamonds heeft de grootste diamant in hartvorm in D kleur, flawless, in de wereld onthuld. Deze steen weegt 118,78 karaat, is van het type IIa, met een ‘excellent’ slijpniveau en een symmetrie zonder fluorescentie. De diamant werd intern geslepen door het team van Graff. Miner Gem Diamonds verkocht de ruwe diamant eerder dit jaar, voor $ 19.300.000, aan een onbekende koper.

Deze geslepen diamant in hartvorm werd geëxtraheerd uit een ruwe diamant van 357 karaat, ontdekt in de Letsengmijn in Lesotho in 2015. Het duurde 18 maanden voor de gepolijste steen zijn uiteindelijke ontwerp bereikte. Wanneer je begint te werken aan een ruwe diamant, ben je nooit 100% zeker van wat er binnenin ligt. In dit geval heeft het Graff team zelfs nieuwe technologieën om te snijden en slijpen moeten ontwikkelen. Naast deze overweldigend grote diamant in hartvorm, haalden ze uit hetzelfde ruw ook nog eens 22 kleinere stenen.

Perfectie krijgt voorrang op gewicht

Als Laurence Graff ergens om bekend staat binnen zijn team, is het wel voor het bevorderen van perfectie in een diamant ten opzichte van het eindgewicht. Zoals steeds in het verleden, hebben de Graff slijpers aan deze steen gewerkt met de uitdrukkelijke instructie een vlekkeloze zuiverheid te bereiken.

Het bedrijf beweert meer dan de helft van de 20 grootste diamanten, gevonden in de voorbije eeuw, te hebben gesneden en geslepen. Eerder dit jaar onthulde Graff de ‘Graff Vendôme’ diamant, een peervormige steen van 105,07 karaat D flawless, bij de opening van hun winkel op de Place Vendôme in Parijs.

Dit is de mooiste geslepen diamant in hartvorm die ik ooit heb gezien“, zegt Laurence Graff, CEO van Graff Diamonds. Het bedrijf heeft de steen de naam ‘Graff Venus’ gegeven.

 

 

sylvain-goldberg-diamonds

Sylvain Goldberg – over de enorme diamant in hartvorm van Graff Diamonds